Als een idee in je hoofd bedoeld is om uit te voeren, komt het keer op keer bij je terug.  Soms meteen, soms jaren later, soms vanuit een heel andere hoek of perspectief.

Dat is mijn gevoel…

Sommige van onze dromen, ideeën en doelen komen zo makkelijk tot stand dat het lijkt alsof er een engeltje met het voorwerk bezig is geweest. Die het pad alvast heeft ‘voorbestraat’.  Tja, dat moest duidelijk zo zijn, dit is een voorteken.
Maar wat als het waarmaken van dromen en doelen een heleboel inspanning van je vraagt , wanneer het een moeizaam pad is en we hard moeten werken om op het pad te blijven en er in te blijven geloven?
Is de droom dan niet voorbestemd? moeten we dan een ander pad kiezen?

Als een idee in je hoofd bedoeld is om uit te voeren, komt het keer op keer bij je terug.
Wanneer alles soepel verloopt voel ik me gezegend door het universum, alsof ik begeleid en ondersteund word door een grote hoeveelheid gidsen. Maar wanneer de weg ernaar toe hobbelig en ruw is, voel ik me soms door God en iedereen verlaten. Schiet de onzekerheid tevoorschijn en zou ik het liefst opgeven.

Voor mij is een moeilijke route en veel onrust onderweg niet noodzakelijk een teken dat mijn dromen en plannen niet de juiste zijn. Problemen en uitdagingen kunnen een belangrijke betekenis hebben voor de betekenis van mijn idee en het project. De manier waarop je het proces doorloopt is voor mij een leerschool op zich en maakt dat waar mijn verlangen ligt alleen maar sterker en krachtiger.

Als een idee in je hoofd bedoeld is om uit te voeren, komt het keer op keer bij je terug.
Bij de lastige route lijken dingen soms moeilijk omdat ik terug moet in het proces om dingen voor mezelf uit te zoeken. Confrontatie aangaan met mezelf, mijn eigen angsten en belemmeringen onder ogen zien. En dat kan heel pittig zijn. De ultieme voldoening komt als ik er in slaag te leren en te groeien van de uitdaging die ik tegen kom.

Het gevoel dat ik mezelf kan redden neemt toe en ik ga sterker geloven in de idee, de droom.
Ik leer dat ik in staat ben de obstakels op mijn pad te overwinnen, en daardoor kan ik nog grotere dromen dromen.
Als mijn idee en droom uiteindelijk vorm heeft gekregen is het rotsvaste vertrouwen in dat idee, de droom, het verlangen mede dankzij de weg ernaar toe versterkt.

Als een idee in je hoofd bedoeld is om uit te voeren, komt het keer op keer bij je terug.
Maar wanneer weet je of je een droom of plan door moet zetten? Wanneer kun je beter stoppen?
Ik moet gewoon in mezelf kijken naar het antwoord. Ben ik klaar voor de volgende stap, of is het even goed zoals het is.
Dan weten we dat we er mee aan de slag kunnen gaan, misschien zonder dat we weten waar het zal eindigen, of het zal eindigen, welke uitdagingen we tegen gaan komen en hoe we daar mee om gaan, wetende dat het de bedoeling is.

Dat vertrouwen vind je alleen in jezelf. Ga de uitdaging aan, kijk je belemmeringen in de ogen en doe er wat mee.
Re-invent yourself en probeer eens een wat moeilijker pad, stap uit je comfort zone. Het zal je veel brengen.

Als een idee in je hoofd bedoeld is om uit te voeren, komt het keer op keer bij je terug.  Soms meteen, soms jaren later, soms vanuit een heel andere hoek of perspectief.

Dat is mijn gevoel…

Geïnspireerd door Madisyn Taylor DailyOM